Tips og guides

Varerumsbelysning

Varerumsbelysning

Varerumsbelysning i din arbejdsbil er lige prikken over i’et. Selvom mange arbejdsbiler i dag begynder at have bedre belysning i varerummet, er det stadig under standard, selvom du vælger en original belysningspakke. Ved installation af ekstra varerumsbelysning, sikrer du, at dine produkter samt værktøj, altid er til at finde, selv på de mørke dage i året.

Hvad skal du huske når du vælger varerumsbelysning?

Det afhænger af dit behov. Hvis du har en transport bil som er op til 2 meter, vil du få en god belysning med kun én lampe. Det bedste resultat opnås ved at bruge to.
For at opnå en god belysning i din bil kan du regne med én belysningsenhed per 2-meter varerum. Hvis du på den anden side, vil have en rigtig god belysning, kan du regne med én belysningsenhed per 1-meter som reference.

Ved placering af belysning:

Placeringen er vigtig for at få et godt resultat. For det første må lyset må ikke blænde dig, men du må heller ikke kunne skygge for belysningen. Loftet er en god placering for at forhindre lyset blænder dig. Hvis du har mere end én belysningsenhed, skal der placeres belysning foran døren, så du ikke har lysnedfaldet foran dig. Derudover, vil du samtidig få lys ud af bildøren. Hvis du har flere sidedøre, anbefaler vi at sætte belysning ved hver sidedør. Hvis du har skuffer, som du ønsker at belyse, så er det en god idé at placere en stribe hen over skuffen, så det er muligt at kigge ned i den. Har du brug for mere belysning er det også muligt at placere belysningen under skufferne for at oplyse selve reolen.

Hvordan tændes lyset?

Der er forskellige måder at tænde lyset på. Den mest almindelige er at lysene tændes, når døren åbnes. Dette kan gøres med op til to belysningsenheder. Monteres der flere, skal der sættes et relæ på. Kontakt os og vi kan hjælpe med, om dette er nødvendigt for din bil. Ulempen ved at koble lyset til dørene er, at det ikke er muligt at styre, hvornår lyset går ud, da det styres af bilens originale system. Ofte vil lyset gå ud indenfor 5-10 minutter efter dørene er åbnet. Og selvfølgelig slukker lyset igen, når døren lukkes.

En anden løsning kan være at montere en timer. Her aktiverer du lyset via en kontakt, og lyset er tændt, indtil du slukker det igen eller programmerer timeren til at slukke lyset for dig.

Hvis du arbejder i din bil i længere perioder, anbefaler vi at bruge et kontrolsystem til lyset. Dette inkluderer et indbygget batteri-overvågningssystem og en justerbar timer. På denne måde kan du indstille belysningen på alt mellem 10 minutter og ingen tid. Kontrolsystemet slukker belysningen, når batterispændingen bliver for lav. Gennem et kontrolsystem er der mange muligheder og det er vigtigt at få beskrevet hver funktion eller funktioner som bliver konfigureret. Denne enhed kan også styre andre funktioner end belysning da der er 5 knapper på og en ekstra 12v forsyning. Alt er overvåget af batteri-overvågningssystemet.

Det er også muligt at tænde lyset med en simpel on/off switch. Ulempen ved dette kan være, at hvis man glemmer lyset, så kan batteriet løbe tør for strøm. Dette er derfor ikke en løsning vi anbefaler. Men er dette noget du ønsker, så løser vi det. Forbinder du selv dette, så husk at sikre kablerne til batteriet.

produkter i posten
loader