Tips og guides

Hvor meget kan jeg laste?

Hvor meget kan jeg laste?

Hvor meget kan jeg laste i en hylde? Hvor meget kan en dobbeltbund holde til? Vi får mange spørgsmål vedrørende vægtspecifikationer og lastsikring af vores produkter. For at specificere hvad der er gældende, har vi lavet denne guide.

EN FYLDT VAREVOGN

Transportbil

En varevogn primære gøremål er at bliver fyldt med gods og udstyr, men med en propfyldt varevogn kommer der nogle risici. Det er derfor vigtigt at laste bilen så sikkert som muligt og bruge sund fornuft. I tilfælde af en kollision kommer der store kræfter i spil og det er nær umuligt at sikre gods imod en kollision med et solidt objekt. Den type kollision er heldigvis sjældne. Det er også årsagen til at kravene fokuserer på at fastholde gods ved en undvigelsesmanøvre eller kraftig opbremsning. 

HVORDAN ER LASTSIKRING TESTET?

I Euro NCAP's crash-test har bilerne ingen last og gods og fokuserer udelukkende på bilens sikkerhedssystem og sikkerhed for passagerer og andre trafikanter. Deres test tager altså ikke højde for den last som bilen indeholder. For bilindretning anvendes i stedet testformen NS286 som indebærer at indretningen som er lastet med 250 kg/m³ kolliderer med en solid barriere ved 50 km/t. Til sammenligning er en standart varevogn lastet med ca. 160 kg.

HVORDAN VÆGTEN ER SPECIFICERET

Den vægt, der normalt angives i branchen som lastvægt, er ikke den samme som produkterne er crash-testet til. Vi vil ikke give vores kunder et falsk indtryk og har derfor valgt ikke at angive produkterne med en label om vægtspecifikationer. Derimod skal det huskes at selvom lastvægten ifølge standardtesten NS286 lyder lav, er det langt mere sikkert at bruge godkendt bilindretning fremfor at sikre godset selv eller lad det stå uden at være fastspændt. Dette er gældende uanset hvilket brand du anvender.

VÆGT SPECIFIKATIONER PÅ VORES PRODUKTER

Herunder kan du finde vægtspecifikationer for vores produkter. Disse er angivet som lastvægt hvor teststandarterne NS286 og City Crash Test gør sig gældende.

Det allervigtigste for at disse specifikationer svarer til virkeligheden er at produktet er samlet om monteret efter instruktionerne og at de korrekte antal vinkelbeslag er brugt. Dette er for at sikre at indretningen har den korrekte bæreevne.

HYLDESYSTEM

Hyllsystem

Vores hylder har forskellige vægtkapaciteter (se herunder) og kan derfor tilpasses dine specifikke behov. Det er sjældent at en hylder går i stykker grundet tung last, men i kombination med et slag eller at noget vælter ned over hylden, kan kanterne blive deforme som ultimativt kan sænke hyldens lastkapacitet.

Maksimal last

Op til 70 cm: 50 kg
70-126 cm: 40 kg
126-140 cm: 30 kg
Over 140 cm: 25 kg

Ifølge City Crash Test (30 km/t):
 30 kg/hylde
Ifølge NS286: Læs mere her

MODULBAKKE

Modulback
Vores modulbakker kan bære maks. 7 kg.

SKUFFER

Lådor

I gennemsnit fylder vores kunder imellem 5-8 kg. gods i deres skuffer. Selv helt fyldte skufferne vejer sjældent over 25 kg.

Maks last: 60 kg/skuffe 
Ifølge City Crash Test (30 km/t):
20 kg/skuffe 
Ifølge NS286: Afhænger af størrelsen på skuffen - læs mere her

DOBBELTBUND

Dubbelgolv

 = MAKS LAST (LIGELIGT FORDELT)    = LIGELIGT FORDELT UDOVER 50x50 cm    = PUNKTLAST

OVENPÅ DOBBELTBUNDEN

Hvis du vil laste ovenpå dobbeltbunden anbefaler vi at du supplerer med et reolsystem til at holde på lasten. Alternativt sikre dig at fastspænde lasten til en fastmonteret enhed i bilen. 

Maks last (ligeligt fordelt): 350 kg
Punkt last: 50 kg
Ligeligt fordelt over 50x50 cm: 100 kg

SKUFFER I DOBBELTBUND

Dubbelgolvslådor

Maks last: 65 kg
Ifølge NS286: 22 kg og op - læs mere her

UDTRÆKSSLÆDE

Lastsläde

 = MAKS LAST (LIGELIGT FORDELT)    = LIGELIGT FORDELT UDOVER 50x50 cm    = PUNKTLAST

Udtræksslæder kan ifølge NS286 ikke testes da lasten ikke er fastmonteret eller fastspændt. Alle vores udtræksslæder bliver dog nøje tjekket i destruktive test, både hvad angår belastning og låsemekanismen.

Maks last (ligeligt fordelt): 350 kg*
Punkt last: 50 kg
Ligeligt fordelt over 50x50 cm: 100 kg

*Speciallavet udtræksslæder bredere end 120 cm og/eller længere end 160 cm kan maks. lastes med 250 kg.

TAGBØJLER

Takräcken

Vores tagudstyr er testet ifølge City Crash Test hvilket er den mest normale test indenfor tagudstyr.

Maks last: 50 kg per tag bøjle - husk at bilen tag måske har en lavere lastgrænse end tagbøjlen.
loader